Kérdésed van? Hívj minket! +36 30 703 1591
H-P: 8:00-16:00

Blog
Leskó Dániel
Leskó Dániel
2021.09.12 10:37

Juta szalagok

Juta szalagok

Megérkeztek a várva várt juta szalagok :) A járvány következményeinek sorozata okán 9 hónap kellett ahhoz, végre beérkezhessenek a szalagok a nagykereskedésünkbe. A termékekben szerencsére nem csalódtunk. Minden pont olyan lett, ahogy azt megterveztük, gyönyörű színek és kidolgozás! 12 színben érkeztek a szalagok, emelett pedig keményítés nélküli, varrott szegéllyel kidolgozott natúr juta szalagok és szélesebb anyagok is jöttek. 

Sok éve már, hogy a juta szalagok alapvető virágkötészeti kellékek. Valamennyi virág nagyker polcain megtalálhatóak. Az utóbbi években már nagyon egyhangú és nem túl trendi színkínálat jellemezte ezeket a termékeket, valamint az ellátás sem volt kielégítő. Minden bizonnyal, ezen most sikerült változtatnunk! Jelentős mennyiségű zsákszalag* érkezett, és kifinomult, felújított színskálából rendelhetőek a juta szalagok a kis és nagyker webáruházunkból.

*zsákszalag
A juta szalag zsákszalagként is ismert.  Ennek az az oka, hogy a juta növényből elsősorban zsákat készítenek, amelynek megjelenése eléggé közismert és természetesen a szalag külleme is arra hajaz.

 

Mire is használhatjuk a juta szalagot?

  • Virágkötészeti kellék: Cserepes virágok és csokrok díszítéséhez

  • Virágkellék a kreatív díszekhez: Csodás kopogtató, ajtódísz, őszi asztaldísz készíthető a felhasználásával

  • Mindenszenteki alapanyag: A virágkötők közkedvelt kelléke a Halottak napi sírdíszek elkészítéséhez

  • Karácsonyi és esküvői dekoráció: A vintage stílusjegyében pompás dekorációs kellék (leginkább a varrott szegéllyel ellátott 5cm-es, 10cm-es, 25cm-es és 50cm-es juta tekercs)

 

Honnan származik a juta anyag? Miből van?

A juta szalag háncsrostból készül amely a juta növény szárában található. A Juta egy lágyszárú növény amely évente átlagosan 3-4 métert is nőhet. Az indiai szubkontinensen termesztik őket. A juta rostszála olyan nagy menyiségben termesztett szálasanyag, hogy a sorban csak a pamut előzi meg. Kezdetben főleg köteleket készítettek belőle, manapság pedig főleg zsákokat. Talán az egyik legkisebb szegmense a dekorációs felhasználás, mint virágkötészeti kellék. A juta szalag egy remek virágkellék, felhasználásával pompás asztaldíszek és sírdíszek készíthetőek. A juta tekercsek népszerű esküvői dekorációk mindemellet.