Kérdésed van? Hívj minket! +3630/272-0180

Blog
Leskó Dániel
Leskó Dániel
2022.07.11 13:23

Juta szalag

Juta szalag

Már csak napok kérdése és beérkezik az őszi szezonra a juta szalag utánpótlás. Néhány színből már hiány alakult ki az elmúlt hetekben, de pár nap múlva ismét lesz lehetőség a púder bézs, szürke, narancssárga kivitel beszerzésére. A gyártás, ami még bőven karácsony előtt kezdődött meg, „csak” néhány hetet csúszott. A juta szalag gyártás és import kifejezetten időigényes folyamat, már nem lepődünk meg rajta, hogy a megrendelést követően csak 7-9 hónap múlva látjuk a termékünket. Más gyereket szül ennyi idő alatt :)

 

Várni viszont megéri, évről-évre egyre népszerűbb termékről van szó. A juta szalag egész évben használatos, de kétségtelen, hogy nagyon hangulatos őszi hatása van. A mindenszenteki, halottak napi sírdíszek készítésénél szinte elengedhetetlen virágkötészeti kellék. A szalma koszorú alapok bevonásához és a rátétek készítésekor alapvető virágkellék. Az őszi kopogtatókhoz, asztaldíszekhez rendkívül jól illik a zsákszalag néven is ismert, juta szalag. Virágkellék nagykereskedésünk még tavaly beállított egy jól optimalizált színskálát, amin idén sem szerettünk volna változtatni, hiszen nagy sikernek örvendett és nem alakult ki azóta más, trendibbnek mondható színvilág. A fehér, natúr, krém színek mindig, minden körülmények között jól mutatnak. A legnépszerűbb szín a púder bézs, amely a krém, barack és púder rózsaszín ötvözete. A teazöld és olívazöld árnyalatok rendkívül népszerűek a tavaszi és az őszi díszítés során is. Az előremutató barna árnyalataink ősszel és karácsonykor a legkedveltebbek. Az 5cm széles juta dekor szalagokat 13 színváltozatban lehet jelenleg kapni. Az általános juta szalagunk enyhén keményített, így könnyebben formázható, a díszítő elemek elkészítésekor nagy segítséget nyújtanak. Natúr, festetlen változatban egy más szövéssűrűségű, szegett, teljesen lezárt szélű díszítő szalag is található a webáruházunk kínálatában. Ugyanebben a kivitelben 10, 25 és 50cm széles juta anyagok is kaphatóak, így rendkívül jól kombinálhatóak még egy esküvői dekoráció készítésénél is. Székmasninak, asztali futónak, mennyezeti dekorációnak is tökéletes választás.

Natúr juta szalag varrott szegéllyel

Egyébként mi is az a juta? Miből készül a juta szalag? Honnan származik?

A juta egy olyan növény ami véleményem szerint első ránézésre nagyon hasonlít a bambuszra és sok tulajdonsága is a bambusz irányába mutat. Egy magról vetett példány 3-4 méter magasra képes nőni az indiai szubkontinensen röpke 4 hónap alatt. A növény szárában található háncsrost az ami az alapanyaga a mi termékeinknek is, de valószínűleg sokkal több juta táska, zsák és kertészeti juta készül belőle mint díszítő szalag.